Pvc-ul este o abreviere folosita pentru a defini policlorura de vinil, care indeplineste functia de izolator termic, de aceea, se foloseste foarte des in tamplarie.

Printre calitatile deosebite ale pvc-ului se numara atat rezistenta la incendii, cat si durata mare de rezistenta in timp, chiar si pana la 50 de ani.

Radiatiile solare nu duc la deteriorarea succesiva a geamurilor, acestea isi pastreaza nuanta initiala, nu se ingalbenesc si nu devin casante.

Ferestrele din pvc asigura pastrarea temperaturii in camere, asigura o protectie fonica, ideala pentru persoanele care doresc sa se odihneasca in linistea caminului lor.

Tamplaria pvc fabrica si usi. Acestea au scopuri multiple, fiind de exterior, de bacon, de baie, bucatarie sau dormitor, in functie de necesitate.

Din punct de vedere economic, pretul unul geam din pvc este mai redus decat pretul unui geam din lemn masiv, avand aproximativ aceleasi intrebuintari.

Partea de intretinere se realizeaza cu un minim de efort, comparativ cu lemnul natural, care trebuie anual vopsit.

Temperatura nu este un factor care sa influenteze functionalitatea produselor din pvc, acestea se pot folosi indiferent de tipul de clima.

Tamplaria pvc este asociata cu societatea contemporana, fiind foarte potrivita stilului modern si minimalist.

Geamurile si usile din pvc se intretin foarte usor, cu detergenti obisnuiti, nu se utilizeaza diluanti sau alte materiale abrazive.

Geamurile care contin pvc in structura se imbina la colturi cu ajutorul termosudurii. In acest mod, geamurile vor fi etanse, si nu vor permite trecerea temperaturii.

Pvc-ul asigura si o protectie antiefractie, de aceea, va puteti bucura de siguranta sporita. Culorile sunt diverse, puteti alege ceea ce se potriveste cu restul casei dumneavoastra, pentru a obtine un decor desavarsit. Montarea se realizeaza de catre un personal specializat, deoarece necesita cunostinte.

Concluzionand, pcv-ul este un material foarte bun pentru realizarea usilor si geamurilor, precum si a altor obiecte de mobilier. Trasaturile principale, precum durabilitatea, protectia fonica si termica si modul foarte usor de intretinere, fac din policlorura de vinil un material foarte apreciat in intreaga lume. Faptul ca sunt etanse au o importanta practica si economica deosebita, deoarece scad cheltuielile de intretinere, mai ales in timpul iernii.