Trei informatii esentiale va pot ajuta sa alegeti ferestrele potrivite pentru imobilul dumneavoastra in functie de destinatie sau de ceea ce se doreste: robustete, coeficient fonic, termic ori fiabilitate in timp.

Profilele si mai ales armaturile (in cazul tamplariei de PVC) sunt „responsabile” de robustetea tamplariei. In general, un profil mai scump are mai multa materie prima pe metru liniar decat unul mai ieftin. Producatorii de profile au de obicei in oferta lor trei game: economica, medie si premium. In cazul in care ferestrele si usile sunt de mari dimensiuni, este de preferat sa se aleaga profile din seriile superioare, intarite cu armaturi corespunzatoare.

 

Feroneria (balamale, cremoane, etc) este „responsabila” de fiabilitatea in timp a tamplariei. De cele mai multe ori, producatorii au in oferta o gama economica si una premium. Pentru ferestrele care au deschideri mici pretentiile nu sunt foarte mari, insa in cazul in care deschiderile sunt generoase este de preferat sa solicitati o feronerie din gama de top. In general, producatorii ofera garantie la feronerie ferestrelor 15.000 cicluri inchis-deschis, insa la usi, majoritatea ofera garantie 2000-3000 cicluri inchis-deschis.

 

Geamul termopan (impreuna cu garnitura) este „responsabil” de confortul termic si fonic oferit de tamplarie. In urma cu ceva ani, geamul termopan era doar „de iarna” insa acum se utilizeaza pe scara larga geamul care protejeaza atat de frig cat si de cald. In cazul in care imobilul se afla in apropierea arterelor intens circulate este de indicat sa se solicite geam cu protectie fonica sporita cum este DUPLEX FONIC sau macar geam cu trei foi de sticla (de preferat cu grosimi diferite).

Atunci cand alegeti o tamplarie, luati in calcul care este motivul principal pt care faceti achizitia tamplariei, stabilind astfel ordinea in care asezati cele trei subansamble descrise mai sus.